Particulieren

Bent u particulier en gaat u verhuizen naar Aruba, Bonaire, Curaçao of St. Maarten of één van onze andere bestemmingen? Ook dan is IFC voor u de expert! Onze particuliere dienstverlening strekt van het verschepen van het verjaardagscadeautje voor uw kleinzoon op Aruba, tot de complete verhuizing van uw inboedel in een eigen container.

Onze dienstverlening voor het vervoeren van uw boedel naar onze bestemmingen kan onder meer bestaan uit:

  • Volledige verhuisservice: een FAIM/ISO gecertificeerde verhuisploeg komt bij u thuis alles in- en verpakken.
    U blijft rustig zitten, totdat de verhuizers het bankstel inladen.
  • Zelfwerkzaamheid: u pakt zelf uw goederen in en demonteert uw meubels. Op deze manier kunt u aanzienlijk besparen in de kosten.
  • Ophalen van uw inboedel, het inladen van de goederen in de container.
  • Advies op het gebied van verzekeringen, invoerrechten, BTW en andere aandachtspunten.

En alle combinaties daar tussenin.

Hieronder informeren wij u alvast over algemene aandachtspunten, die komen kijken bij uw verhuizing. En uiteraard kunt u voor verdere specifieke informatie contact met ons opnemen.

Verhuisservice

Indien u ervoor kiest om gebruik te maken van een volledige verhuisservice, zullen we beginnen om een door ons zorgvuldig geselecteerde verhuizer bij u langs te laten komen. Deze vakkundige adviseur zal een opname doen van uw inboedel en u informeren over de verdere gang van zaken. Gebaseerd op het volume dat door onze adviseur is opgenomen, ontvangt u van ons een offerte. Indien u akkoord gaat met die offerte, kunnen we een verdere planning maken: de verhuisploeg wordt ingedeeld, de container wordt geboekt en op de afgesproken dag gesteld op locatie en op het afgesproken moment verscheept.

Op bestemming wordt de verhuizing ontvangen, ingeklaard en verder afgehandeld door onze agent ter plaatse. Indien gewenst, kunnen zij uw inboedel bij uw woonhuis afleveren, uitpakken, materialen afvoeren en uw meubels weer monteren.

Met een verhuisservice wordt u compleet ontzorgt.

Zelfwerkzaamheid

Indien u er juist voor kiest om zelf uw goederen in te pakken en zelf uw meubels te demonteren, etc., kunt u aanzienlijk besparen in de kosten. Ook dan echter blijft IFC voor u de expert en de betrouwbare partner, die uw inboedel verscheept naar bijvoorbeeld Aruba, Bonaire of Curaçao. Op basis van het volume bespreken wij de voor u voordeligste en meest praktische opties. Dat kan inhouden dat u uw goederen zelf verpakt bij ons aanlevert, of dat wij ze bij u komen ophalen, zodra u ze verpakt klaar heeft staan.

Wij helpen u alvast op weg met onze handige inpaktips. Bij het inpakken, zult u een paklijst moeten bijhouden. Deze zullen wij verder gebruiken ten behoeve van de douanewerkzaamheden, die wij dienen te verrichten.

Terugvorderen BTW

Indien u nieuw aangeschafte goederen verscheept naar Aruba, Bonaire, Curaçao, St. Maarten of Suriname, dan verscheept u naar gebieden buiten de EU (ondanks de BES status van Bonaire, Saba en St. Eustatius). U hoeft daarom geen BTW te betalen. In dit document kunt u lezen hoe u uw betaalde BTW kunt terugvorderen bij de belastingdienst.

Eerst volgende
afvaart

BALAO

E.T.S. Rotterdam 02-04-2019
E.T.A. Curaçao 14-04-2019
E.T.A. Aruba 16-04-2019
E.T.A. Bonaire 17-04-2019

Klik hier voor ons complete afvaartschema

 

 

Bent u
particulier?
Klik hier

   IFC International Freight Consolidator - Jupiterweg 1a - 4782 SE Moerdijk - Netherlands - Tel: 0031 168 40 94 94 - Fax: 0031 168 40 94 70